08 грудня 2023

ФЕСТИВАЛЬ КНИГ І ПРОФЕСІЙ

7 грудня 2023 року на базі філії бібліотеки Сумського державного університету відбувся обласний фестиваль буктрейлерів у рамках літературно-дослідницького проєкту «Створення буктрейлера професій у літературі».

У фестивалі брали участь 24 проєктні команди, що презентували результати своєї роботи у форматі рекламно-презентаційної книги професій з використанням творів зарубіжної та української літератури.

Обласний захід проходив на трьох локаціях:

I локація – Book fashion, де було презентовано 36 розроблених буктрейлерів за творами зарубіжної та української літератури.

II локація #бібліотечний квілт – виставка, на якій представлено 44 книги, твори яких увійшли до буктрейлерів.

III локація Благодійна акція до дня Святого Миколая «Подаруй книжку дитині Захисника України», під час якої для 20 дітей вручили книжки сучасних авторів відповідно до їхньої вікової категорії, а також солодкі подарунки.

Викладач української літератури Лариса РУДЕНКО та бібліотекар Тетяна КУКСА демонстрували буктрейлери на книги українського письменника Василя Усатенка «Танці навколо штучного хріну» та чеського письменника Мартіна Содомки «Як прокласти залізницю», тим самим презентуючи професії «Тракторист-машиніст сільськогосподарського (лісогосподарського) виробництва категорії А1, А2» і «Слюсар з ремонту рухомого складу. Помічник машиніста тепловоза».


Немає коментарів:

Дописати коментар